Özel PEV Okulları öğretmenleri mesleki gelişim çalışmalarına devam ediyor. Eğitim odaklı her türlü eğitim, seminer ve konferansa katılan öğretmenlerimiz önce 10 Şubat 2018 Cumartesi tarihinde Özel İzmir SEV İlköğretim Okullarında gerçekleştirilen “4. İzmir Çocuk ve Gençlik Edebiyatı” etkinliğine katıldılar. Ege Çağdaş Eğitim Vakfının bu yıl “Anla(t)mak” temasıyla düzenlediği etkinlikte Türkçe öğretmenlerimiz Ünlü Yazar Yalvaç URAL’ın da katılımıyla zenginleşen pek çok atölye çalışmasına katıldılar.
17 Şubat 2018 tarihinde ise yine İzmir’de iki farklı etkinlik vardı. Sınıf öğretmenlerimiz İzmir Çakabey Okullarında birincisi gerçekleştirilen “Öğrenen Öğretmen Konferansı”na katıldılar. Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Eğitim Direktörü Esra Savaşan’ın “Öğretmenlik Yolculuğun Başı mı Sonu mu?” adlı açılış konuşması ile başlayan konferansta, öğretmenlerimiz kendi alanları ile ilgili yapılan sunum ve atölye çalışmalarını gözlemlediler. Bu oturumlarda başta Tülin Kozikoğlu ile “Keyifle Okuyorum-Özenle Yazıyorum: Çocuklara Yaratıcı Yazı Nasıl Öğretilir?” adlı yaratıcı yazma çalışmaları olmak üzere rehberlik, okul öncesi, sınıf öğretmenliği, etkili dil eğitimi, lego education alanlarındaki atölye çalışmalarına etkin bir katılım gösterdiler. Aynı gün İngilizce öğretmenlerimiz ise 15.si düzenlenen İTK ELT konferansına katıldılar. Mesleki eğitimin güçlü bir yabancı dil kazanımı için temel bir gereklilik olduğuna inanan öğretmenlerimiz, dil eğitiminde yenilikleri ve yeni teknolojileri takip etmek ve öğrenmek amacıyla bu konferansta yerlerini aldılar. Her yıl Türkiye ve dünyadan 4 dilde, bine yakın katılımcının ve onlarca dil bilimci ve eğitimcinin buluştuğu en geniş katılımlı konferans olan ELT, İzmir Özel Türk Kolejinde düzenlendi.
17 Şubat 2018’de İstanbul Bahçeşehir Üniversitesinde gerçekleşen etkinliğe ise matematik öğretmenlerimiz katıldılar. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen ve farklı yaş gruplarına hitap eden matematik öğretmenlerinin deneyimlerini paylaştıkları “4. Matematik Öğretmenleri Paylaşım Sempozyumu” zengin atölye çalışmaları ve sunumlarla gerçekleştirildi. Gelişen çağda, yenilikçi öğretmen olmayı, matematiği ders olarak değil bir yaşam tarzı olarak görmeyi ve öğrencilerin de yaşamlarına bunu dâhil etmeyi hedefleyen öğretmenlerimiz; sempozyumda farklı oturumlara ve etkinliklere katılarak yeni deneyimler kazandılar.