Ege Bölgesi’ndeki pek çok özel okul ve üniversitenin katkısı ile 2004 yılından bu yana her yıl düzenlenen YYÖS (Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Semineri), İzmir’in ardından Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ve Özel PEV Okulları iş birliği ile bugün okulumuzun ev sahipliğinde gerçekleşti.
YYÖS projesi eğitim alanında nasıl daha iyi çalışmalar yapabilirim, öğrencilerimin dünyasını nasıl geliştirebilirim diye düşünen ve bu değişimi kendisine dert edinen öğretmenlerin yarattığı çalışmaların ürünü olup, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı tarafından planlanıp hayata geçirilmiş ve eğitimde marka olmuş bir projedir. Eğitimi “istendik davranış kazandırmak” gibi dar bir kalıba sığdırılan bir tanım olmaktan kurtarıp bireysel, toplumsal, kültürel ve evrensel gelişimi sağlayabilecek bir araç olarak tanımlamak isteyen YYÖS, bilgiye ulaşmak bu kadar kolaylaşmış ve bilgi bu kadar yığın haline gelmişken, deneyimlenmiş ve verim alınmış uygulamaları hayatımıza katarak kendimizi bilgi ve deneyim olarak zenginleştirebilir ve bilgiyi birlikte çoğaltabileceğimiz anlayışıyla seminerleri gerçekleştirmektedir. Bu anlamıyla YYÖS eğitimi ve deneyimi çoğaltan bir paylaşım platformu, çok önemli ve kazanımı yüksek bir organizasyondur. Öğretmenlerin sınıflarında yaptıkları yaratıcı çalışmalar, uygulamalar ve materyaller seminere katılan yüzlerce eğitimciye ilham kaynağı olmaktadır. YYÖS, öğretmen sunumlarının yanı sıra çağrılı sunular, atölye çalışmaları ve eğitim bilimi alanında açılış ve kapanış konuşmaları yapan yetkin isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı bir tam günlük programı kapsamaktadır.
Okulumuz bünyesinde gerçekleştirilen Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Semineri Denizli’den ve Türkiye’nin birçok şehrinden gelen eğitimciler tarafından yoğun ilgi gördü. Bu yılki teması “Düşün ki Başlasın Düşün!” olan seminerin açılış programı EÇEV Genel Sekreteri Şule Keskiner’in konuşmasıyla başladı. Program; YYÖS Düzenleme Kurulu Takım Lideri Şahizer Senem Telli, Genel Müdürümüz Pınar Kaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un konuşmalarıyla devam etti. Konuşmaların ardından Kayhan Karlı’nın “Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi, Gereksiz Bir Çaba!’’ adlı açılış oturumu gerçekleşti.
Gün boyunca yapılan oturumlarda Üç Boyutlu Mekanik Düşünme, Farklılaştırılmış Öğretim Stratejileri, Fırından Çıkmış Kitaplar, Yazıyorsam Varım, Sanat ile Kesirler, Sanal Laboratuvar ve Arttırılmış Gerçeklik, Liseye Yönelik Engelli Farkındalık Çalışması, Düşle Senin Olsun gibi sunumlar başta olmak üzere toplamda otuz altı sunum gerçekleştirildi. Sunumların sonunda yapılan kapanış oturumunda ise Dünya Global Öğretmen Ödülü Finalisti Samet Başkonuş “Dünyayı Düşlerimiz Değiştirir” adlı konuşmasıyla tüm eğitimcilere seslendi.
Yapılan seminerin güzel bir detayı da lise ve ortaokul öğrencilerimizin seminerin başlangıcından bitimine kadar “Gönüllü’’ olarak eğitime ve eğitimcilere destek vermeleri ve organizasyona renk katmalarıydı.