Menü

YANLIZLIK, BİR YAZIM HATASIDIR!

20 Nisan 2015 - Makaleler
YANLIZLIK, BİR YAZIM HATASIDIR!

YANLIZLIK, BİR YAZIM HATASIDIR!

 

kitevi2Herşey, herkezin birşeyleri yalnış düşünmesiyle başladı. Git gide kocaman bir yanlızlık büyüyordu fikirlerde. Oysa ki doğan her yeni gün, pekçok süprizle kucaklıyordu yaşamı.

Günü farketmemek; önsözü önyargılara hapis etmek, kuşluk vakti sayfalarından başlamak gibidir bir kitaba. Olmaz. Hiçbir başlangıç, her hangi bir yanıyla yarım bırakılamaz. Gülümseyin ve layıkıyla yaşayın baştan sona. Yanlızlığın sadece bir yazım hatası olduğunu, yürekten bir hoşgeldin ya da hoşçakal diyebilmenin zamanı anlamlı kıldığını sakın unutmayın. Baş ucunuzdaki bir kitabın her sayfasında parmak izleriniz olsun. Ardarda şarkılar dinleyin Sezen ve ya Ortaçgil’den. Müzeyyen Senar’ı tanık edin akşam üstünüze. Bazen de ayak üstü sohbetler edin gelişi güzel. Derken, bir şiir okuyun. Şairlerin sevdasına dokunup aşka değer anlar yaratın.

Kendinize güne bakanları örnek alın. Yüzyüze olun güzelliklerle. Bir filim izleyin mesela. Ve “Hayat Güzeldir”in seyirinde için; orta şekerli, bol köpüklü, en keyifli kahvenizi.

17-22 Eylül 2014

Denizli